Katsastus

Pääsääntöisesti määräaikaiskatsastus tehdään vuosittain ja siinä käydään läpi muun muassa: akselisto, renkaat, jousitus, jarrut, sähkölaitteet, valot, alusta, kori, ohjauslaitteet, lasit ja peilit sekä päästöt. Auton katsastuksella varmistetaan auton käytön turvallisuus.

Katsastus ja päästömittaus

Katsastettavan auton käyttövoimasta ja iästä riippuen autokatsastus voi sisältää määräaikaiskatsastuksen lisäksi myös päästömittaukset. Bensiinikäyttöisille autoille päästömittaus on tehtävä, jos auton vuosimalli on 1978 tai uudempi ja diesel-käyttöisille autoille vuosimallista 1980 alkaen. Vuosimallia 2001 ja uudemmille bensiinikäyttöisille autoille myös OBD (on-board diagnostics) eli auton ”tietokoneen” vikakoodien luku on pakollinen.

Katsastus netistä alk. 35€ - Aallon Autokatsastus

Määräaikaiskatsastus

Ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus. Voit tarkistaa ajoneuvosi seuraavan katsastusajankohdan katsastustodistuksesta ja rekisteröintitodistuksen teknisestä osasta.

Ajoneuvolle tietyin määräajoin tehtävässä määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon kunto ja rekisteriin merkityt tiedot. Lisäksi siinä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista.

Et saa käyttää ajoneuvoa liikenteessä, jos ajoneuvoa ei ole katsastettu sille määritettynä katsastusaikana.

Rekisteröintikatsastus

Ennen kuin ajoneuvo voidaan ensirekisteröidä Suomeen, on sille tehtävä rekisteröintikatsastus tai yksittäishyväksyntä (pl. ennakkoilmoitetut ajoneuvot), jossa tarkastetaan tekniset tiedot, rakenne, varusteet ja kunto. Samalla varmistetaan, että ajoneuvo täyttää Suomen tieliikennelainsäädännön vaatimukset. Tekniset tiedot merkitään liikenneasioiden rekisteriin.

Lakisääteiset päästömittaukset

Kun valitset lakisääteiset mittaukset tehtäväksi katsastuksen yhteydessä, et tarvitse erillistä päästö- tai OBD-mittaustodistusta. Ajoneuvon päästöt tarkastetaan ja arvostellaan yhtenä kokonaisuutena, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että päästöjen mittaus ja OBD:n tarkastus on aina suoritettava samassa yhteydessä.

Katsastus netistä alk. 35€ - Aallon Autokatsastus

Usein kysyttyä katsastuksesta

Katsastus alk. 35€

Varaa aika verkosta, soita 040 767 0041 tai tule ilman ajanvarausta

Valikko